Koripallovedonlyönti netissä

Koripallo on yksi maailman kaikkien aikojen suosituimmista lajeista, eikä siksi ole ihme, että siitä lyödään myös todella paljon vetoa. Suomalaisittain tärkeimpiä koristapahtumia ovat tietenkin EM- ja MM-kisat, jossa myös vuoden joukkue 2017 eli Suomen Susijengikin taistelee. Seuraavat koripallon MM-kipailut järjestetään vuonna 2019 Kiinassa. Maailman tasolla listoilla ovat lisäksi myös NBA, Euroopan maiden kuten Saksan, Italian, Espanjan ja Ranskan pääsarjat ja cupit ja pienemmät kansainväliset ottelut.

Jalkapallo on vielä tänä päivänä hieman suositumpi urheiluvedonlyönnin kohdelaji kuin koripallo, jonka vuoksi kertoimet koripallossa ovat hieman jalkapalloa huonommat. Jalkapallossa yksittäisillä pelaajilla ei myöskään ole aivan niin suurta vaikutusta joukkueen menestykseen kuin koripallossa, mikä tämäkin auttaa osaltaan selittämään alhaisempia kertoimia. Edellä mainituista syistä koripallovedonlyönnissä on ensisijaisen tärkeää seurata kokoonpanouutisia ja tulkita niiden mahdollisia vaikutuksia kisan lopputulokseen. Paras tapa päästä alkuun on pitää tilastoja joukkueiden voitoista, tasapeleistä ja tappioista sekä yksittäisten pelaajien kauden peleistä. Seurata kannattaa esimerkiksi pelaajien heittojen määriä ja niiden onnistumisia, levypalloja, pallon menetyksiä ja sitä, kuinka rasittunut kyseessä oleva pelaaja ennen kisaa on. Myös joukkueiden rasittuneisuus on tärkeä elementti etenkin niissä liigoissa, joissa joukkueiden on matkustettava ja pelattava paljon.

Kesäolympialaiset 2020

Koripallo on myös kuulunut vuoden 1936 Berliinin kisoista lähtien olympialaislajien piiriin. Vaikka näistä kisoista historian kirjoihin onkin jäänyt erityisesti Jesse Owensin neljä mitalia ja se, miten muu maailma Hitlerin johdolla niihin suhtautui. Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään vuoden 2020 heinä-elokuussa Tokiossa, Japanissa. Olympialaiset ovat unohtumaton elämys kaikille suomalaisille ja muun maailman urheilun ystäville, jotka matkustavatkin sankoin joukoin paikan päälle Japaniin seuraamaan oman suosikkitiiminsä tai -urheilijansa menestystä eri lajeissa. Kesäolympialaiset on myös tärkeä tapahtuma koripallovedonlyönnin kannalta ja niiden aikaankin tullaan näkemään lukematon määrä kohteita. Siksi ennen veikkaamaan lähtemistä kannattaa tutustua eri koripallovedonlyönnin muotoihin.

Eri vedonlyönnin muodot koripallossa

Urheiluvedonlyönti on yksi Suomen suosituimmista ja yleisimmistä rahapelaamisen muodoista ja etenkin vedonlyönti suomalaisten suosikkilajeista on nostanut päätään viime vuosien aikana. Tänä päivänä vedonlyönti- ja kasinosivustot – joita voit vertailla vaikkapa näiden arvioiden perusteella – tarjoavat aivan loputtomalta tuntuvan määrän eri urheilulajeja joista lyödä vetoa ja koripallon voidaan sanoa olevan näistä yksi suosituimmista. Etenkin lähestyvät Kiinassa järjestettävät MM-kisat ja Tokion kesäolympialaiset tulevat takuulla nostamaan koripalloveikkauksen pilviin. Mitä lähemmäs suuria kisoja päästään, sitä enemmän tarjolle tulee kohteita, joten eri veikkausmuotoihin on hyvä lähteä tutustumaan jo hyvissä ajoin ennen kisoja.

Kaikkein yleisin ja suosituin urheiluvedonlyönnin muoto on niin kutsuttu moneyline. Moneyline-veikkauksessa tarkoituksena on yksinkertaisesti lyödä vetoa siitä, kumpi joukkueista tai kuka urheilijoista tulee voittamaan ottelun. Moneyline-vedoissa panos palautuu aina veikkaajalle, jos ottelu päättyy tasapeliin. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos vedonlyöjä lyö vetoa koripallon sarjaottelusta, joka voi päättyä joko kotivoittoon, tasapeliin tai vierasvoittoon, vedonlyöntitoimisto palauttaa veikkajalle hänen asettamansa panoksen, jos ottelu päättyykin tasapeliin. Moneyline on maailmalla suosittu vedonlyöntimuoto eritoten siksi, että siinä on todella laajat kohdevalikoimat ja kun tasapelistä ei voi lyödä vetoa, veikkaajan on myös mahdollista tehdä viime hetken muutoksia ja korjata alkuperäisen vetonsa, jos huomaa sen olevan menossa vikaan.

Suomalaisten eniten suosima vedonlyönnin muoto on selkeästi pitkäveto, jossa moneylineen verrattuna eroa on se, että siinä voidaan lyödä vetoa myös tasapelistä. Tosin koripallossa tasapelit ovat harvinaisempia kuin muissa palloilulajeissa, joten tasapelin veikkaamista kannattaa yleisesti ottaen pyrkiä välttämään.

Koripallo tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet myös live-vedonlyöntiin. Useat kilpailukykyiset vedonvälittäjät tarjoavat muun muassa NBA-pelejä ilmaiseksi pelitilin avanneille veikkaajille.

Yli/alle -vedoissa lasketaan yhteen kaikki ottelun lopputulos yli tai alle tietyn korimäärän.

Koripallo on nopeatempoinen ja jännittävä laji, joka tarjoaa urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneille todella kiinnostavan tavan tienata hieman ylimääräistä rahaa. On aina kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kyse on uhkapelaamisesta, jossa ei saa koskaan pelata enemmän kuin mitä on itsellä on varaa hävitä. Tee siis taustatyösi kiinnostavista korisjoukkueista, aseta itsellesi pelibudjetti, pidä kirjaa vedoistasi ja istahda jännittämään seuraavia kisoja!